Referencer


 

 • Præsterne i Kirke HyllingeMed udgangspunkt i egen fortælling instruerede Annemarie Krarup konfirmanderne i, hvordan man med fortælling kan skabe drama og stemninger, kalde billeder frem og vække følelser. Konfirmanderne fik konkrete anvisninger på, hvordan en fortælling bygges op, hvorefter de i grupper arbejdede koncentreret og engageret med forskellige bibelske historier, som de sluttede af med at fortælle for resten af holdet. Det var en udbytterig, udfordrende og inspirerende dag.
 • Aja Bugge, projektleder, FONDET FOR DANSK-NORSK SAMARBEID: Stor tak for en super hyggelig aften forleden på Schæffergården. Jeg har i dag evalueret kurset med eleverne, og de var alle meget enige i, at du er en kanon fortæller og formidler. De fremhævede dit indlæg som et af de bedste.
 • Terrie, storyteller Red Phoenix, Festival at the Edge: Superb! What wonderful saucy tales, which truly brightened the day in every way. A wonderful mastery of storytelling.
 • Susanne A. Elgum, M.Sc. Adjunkt i Dansk/Aðjunkt i Dönsku/Adjunct Lecturer in Danish, Islands Universitet/Háskóli Íslands/University of Iceland:  Igen tusind tak for din præstation, som virkelig har gjort et mindeværdigt indtryk på de islandske dansk-studerende. Dine fortællinger er af de islandske studerende blevet fremhævet som noget af det allerbedste på vores kursusprogram!!! Det kan tilføjes, at man holder fortællertraditionen i hævd her i Island,
  så derfor var dit indslag som fod i hose :-)
 • Martin Dybbroe, lektor på Erhvervsakademiet Aarhus: Tak for et superspændende kursus. Du har din personlighed med dig!
 • Birgitte Engman, Föreningen Norden, Stockholm: Tusen tack för fina berättelser i helgen! Det var en härlig upplevelse.
 • Susanne A. Elgum, lektor i dansk i Island: Tusind tak for din præstation, som virkelig har gjort et mindeværdigt indtryk på de islandske dansk-studerende. Dine fortællinger er af de islandske studerende blevet fremhævet som noget af det allerbedste på vores kursusprogram!!!
  Det kan tilføjes, at man holder fortællertraditionen i hævd her i Island, så derfor var dit indslag som fod i hose.
 • Birgit Svendsen, sognepræst i Rye-Kirke Sonnerup: Tusinde tak for sidst! Du er bare en brillant fortæller!
 • Sognepræst Helene W. Rasmussen, Sæby kirke: Mange tak for i går. Det var en fin og billedskabende fortolkning af legenden om flammen. Som at være med på turen sammen med Raniero. Og det var en meget vellykket musikledsagelse og velvalgt salmerepertoire.
 • Charlotte West og Henrik Bach sognepræster i Fårevejle kirke: I foråret havde vi fornøjelsen af at have Annemarie Krarup i Fårevejle Kirke til et arrangement for 65 konfirmander. Umiddelbart er de unge mennesker vant til at blive underholdt elektronisk. Men her stod et menneske i kød og blod i det særlige rum som kirkerummet er, og førte gennem musik, ord og sang konfirmanderne og os andre ind i en mageløs historie. Ingen savnede det elektroniske isenkram, når nu man fik noget godt fra hjerte til hjerte!
 • Sigrid Jørgensen, Bagsværd gymnasium, i fagbladet "Gymnasieskolen": Annemarie Krarup, en fortæller af guds nåde, gav på seminarets sidste dag et inspirerende kursus i, hvordan man bruger fortællingen i sin undervisning (læs evt. mere i Gymnasieskolen nr. 17, 09 s. 38)
 • Jonas Asmussen, deltager på fortællekursus for gymnasielærere: Relevant, inspirerende, involverende, anderledes og levende. Øjenåbnende - jeg fik øjnene op for nogle af de ressourcer, jeg selv har ift. formidling.
 • Pia Boisen, konsulent i Gymnasieskolernes Lærerforening: Det var en stor fornøjelse at overvære dit oplæg. Det løftede stemningen og gav deltagerne adgang til deres stærke sider og kompetencer.

 • Ruth Nielsen, De grønne pigespejdere og FDF: Børnene var rigtig glade for Annemarie Krarups fortællinger. 35 børn og voksne havde fornøjelsen af at høre Annemarie fortælle historier. Annemarie holdt børnenes opmærksomhed fanget i en time med sin fantastiske fortælleevne. Vi kan varmt anbefale Annemarie.
 • Sognepræst Helene W. Rasmussen, Sæby kirke: I marts måned 2009 gik 45 børn og voksne hjem fra Børnekirke i Sæby kirke fyldt op af billeder og sanseindtryk fra en fortælle-rejse tilbage til de bibelske patriarker Abraham, Isak, Jakob og Josefs tid og liv. Det var fortæller Annemarie Krarup, der med et sikkert overblik og sans for detaljer: landskaber, luftninger, lugte og lys, tog os med på denne tur. Annemarie fortalte med et intenst nærvær, og sang sange af egen komposition, hvor vi som tilhørere kunne synge med på omkvædet, og børnene blev via sangene sat i bevægelse og derved draget ind i fortællingen.

 • Sognepræst Lisbeth Juhl Jørgensen, Tølløse kirke: Spændende og gribende lykkedes det Annemarie Krarup at lede børnehavebørnene gennem påskens beretning om Jesus. Fra Palmesøndags indtog i Jerusalem til opstandelsens morgen, blev der med store øjne fulgt med i alt, hvad hun fortalte. Annemarie formåede at få børnene, hele 50 ad gangen, til at sidde stille og lytte opmærksomt. Til lejligheden havde hun komponeret sange, som var nemme for børnene at synge med på. Der blev sluttet af med en fællessang, hvor alle børnene fik et instrument at spille på. Det var en fornøjelse - og også lærerigt at se, hvordan man med ganske få midler kan gøre en historie levende og vedrørende.

 • Sognepræst Birgit Svendsen, Rye præstegård: Som sæsonafslutning på vores læsekreds havde vi bedt Annemarie Krarup om at komme og fortælle eventyr for os. Det blev  en stor oplevelse for os alle. Nærværende, levende og intenst fortalte Annemarie de to eventyr Pjaltehætte og Anesidej og Meserimej og efterfølgende havde vi en interessant og øjenåbnende diskussion  om eventyrernes eviggyldige betydning og tolkning - en stor oplevelse!

 • Sognepræst ved Roskilde Domkirke, Linda Christoffersen: Tak for en fin formiddag. Det var opløftende og intenst at være med til.
 • Lektor Susanne Krautwald, Stenhus Gymnasium: Magi på Stenhus Gymnasium og HF
  En regnvåd mandag morgen i december, havde vi på Stenhus Gymnasium og HF i Holbæk sat samtlige 1. g’ere stævne i vores ’fodbad’. Anledningen var en AT- uge med overskriften ”Fortælling og fortælleformer”.
  Ved flyglet stod en fremmed kvinde i lang sort frakke og støvler med snude. Annemarie Krarup havde fået til opgave at vække de søvndryppende kroppe, at fortælle en historie som i gamle dage.
  Magien blev slået an ved hjælp af to små bækkener. Tonen var glasklar og blev hængende så længe i luften, at man kunne hoppe op på den og lade sig føre af sted.
  Aldrig har så mange mennesker siddet så stille i vores ’fodbad’, som er et stort åbent rum.
  Under fortællingen bevægede Annemarie sig hen over scenen. Hun fortalte med hele kroppen, brugte sin stemme dramatisk og musisk, vrængede, jazzede og slog triller, når det passede ind i fortællingen.
  Og de lyttede…og de smilede…og de grinede…og fnisede…Hun var slet ikke så tosset hende den fremmede dame med den sorte frakke og støvler med snude.
  Eleverne overgav sig, lod sig føre med ind i eventyrets kringelkroge.
  På Stenhus vegne, Susanne Krautwald.
 • Stemmekurser i GL-efteruddannelse:
 • Sigrid Jørgensen, Bagsværd Gymnasium: ”Der sad vi. Klar til at modtage undervisning i stemmebrug, et kursus, alle burde få, mens de var i pædagogikum… Vi kursister havde gjort os kedelige erfaringer med hæshed, stemmens pludselige svaghed eller med dens forsvinden. Det ikke at kunne trænge igennem, er enhver lærer skræk.
  Annemarie fik hurtigt dannet sig et overblik over vores stemmers svagheder, hvorefter hun på den mest kompetente måde fik præsenteret os for forskellige værktøjer. Det gik IKKE stille af, og det kunne ikke være bedre! Stemningen var fantastisk og konstruktiv! Vi gik fra Annemarie, klogere på vores stemmer og dens vigtige støtte – en viden, som vi nok skal forstå at bygge videre på gennem øvelse og atter øvelse!”
 • Birger Steffen Christiansen, Frederikssund Gymnasium: "Meget levende og positivt engagerende oplægsholder"
  Ann-Lisbeth Hansen, Københavns VUC: "
  Inspirerende og dygtig. Det har været spændende og jeg har fået inspiration til at arbejde videre med emnet"

 • Fortællerslamkonkurrence på Gimle i Roskilde d. 12/2-09: "Det var en stor oplevelse at se og høre de forskellige fortællere... Og hvor din optræden OG din tekst så afgjort var bedst. Helt ærligt og uden krumsving! Din optræden på scenen er et helt skønt one-woman-show med (kvinde) bid. Helt skønt. Og så elskede jeg dine ildrøde bukser under kjolen!"

 

 


 Andre: FortællingerFortællekurser for lærereFortælling i skolenSangkursus - lad din stemme klingeFortællinger i kirken Bedre brug af stemmen Fortællinger i virksomhederKim og Annemaries jazzKursus - kvinder der slipper

Drømme er det stof, virkeligheden er skabt af