Annemarie og Kim spiller i missionshuset, Sejerø. Foto: Torben Dragsby Koncert på Frederiksberg HF, Annemaries kor Koncert på Frederiksberg HF, Annemaries kor Kim og Annemarie spiller i Spisehuset, Sejerø. Foto: Torben Dragsby
       
Tåge i Gershøj. Foto: Annemarie Snelandskab, Gershøj. Foto: Annemarie Tåge i Gershøj 2. Foto Annemarie Koncert på Frederiksberg HF
       

 

SyngSalon


 

Salon med sang for virksomheder, skoler, som teambuilding eller som del af et stemmekursus

At synge sammen er en lavpraktisk måde at højne livskvalitet og fællesskabsfølelse på.
At bruge kroppen til sang er en af de mest effektive måder til at skabe godt humør i hele kroppen.

Sagt om SyngSalon:

Læge Theis Bacher og personale på Gentofte Sygehus:
Annemarie Krarup og hendes SyngSalon er en inspirerende vitaminindsprøjtning af sangglæde og munterhed.
Vores julefrokost fik med SyngSalon en morsom og glædesfyldt kickstart. Deltagerne fik brugt krop og stemme på en underholdende måde, og virkningen var langtidsholdbar. Resten af julemåneden blev der spontant nynnet og sunget.

Lærer Louise Hundahl fra Kirstinedalsskolen:
Tusind tak for din fine SangSalon til vores julefrokost på Kirstinedalsskolen.
Vores skole havde haft en hård tid og alle var trætte og godt brugte. Efter fine referencer  fra min svigerinde, kom jeg i kontakt med SangSalonen. Jeg forklarede, at vi trængte til, at der skulle ske noget sjovt. Vi havde alle brug for at grine sammen. Jeg var lidt spændt, da selvskabet var meget blandet. Unge og ældre, friske, stille og generte, ledere, pedeller, pædagoger og lærer.
Men min nervøsitet havde jeg ikke haft nogen grund til. Alle var med på dine ideer, da du også har en fin fornemmelse for folk. Alle var oppe og stå og deltog aktivt. Dit humør og din glæde er meget smittende og du er også meget musikalsk.
Vi fik en masse grin og en sjov oplevelse sammen. Alle har efter følgende kommet og sagt "..at hende Annemarie, var super god." eller "..det var lige det vi havde brug for." eller "..jeg vidste ikke at vi alle kunne synge, så det lød godt.." Jeg kan kun varmt anbefale Sangsalonen til andre, som ønsker at en skøn kvinder, kommer og sætter lidt fut i et selskab. En ægte humør-bombe i røde sang-sko.

 

Forskning i korsang:

Singing in a choir often gives individuals a feeling of harmony, both musically and spiritually, but new research suggests these feeling are more than psychological as scientists from the University of Gothenburg have shown that singing in unison actually causes heartbeats to synchronise.
The project - named ‘Kroppens Partitur’ or ‘The Body’s Musical Score’ - also showed that the calming effects of singing in a choir can be as beneficial to an individual’s health as yoga. This is due to both activities reducing the variability of your heart rate.

Læs mere her

 

Neurologen Oliver Sacks skriver i et essay om musik:
Det er ikke overraskende, at næsten alle kulturer har udviklet deres egne musikalske traditioner for at fejre helligdage og højtider, fra hanukkah-sange (den jødiske lysfest, red.) og julesalmer til afrikanske rytmer og kwanza-gospel.
Musik bringer os sammen i musik og dans, i ritualer og leg. Det inspirerer og opmuntrer os. Det er en måde at videreføre traditioner fra generation til generation på.
Og højtidsmusik har en særlig kraftfuld virkning, fordi vi hører den fra vores tidlige barndom og forbinder den med familie, festlige sammenkomster, særlig mad, dufte og synsindtryk.
Mennesker har en særlig evne til at skabe og nyde musik – meget få andre dyrearter har den evne.

Men musik er ikke blot en af de grundlæggende måder, vi knytter os til hinanden på; den former i bogstavelig forstand vores hjerne. Måske er det sådan, fordi musikalsk aktivitet involverer mange forskellige dele af hjernen (de følelsesmæssige, motoriske og kognitive områder); endnu flere, end vi bruger til vores anden store menneskelige præstation: sproget.
Det er grunden til, at musik kan være et så effektivt middel til at huske og lære.

Det er ikke noget tilfælde, at vi lærer små børn nye ting med rim og sange. De fleste kender oplevelsen af at få en melodi eller reklamejingle ’på hjernen’.
Det sker, fordi musik trænger dybt ind i vores nervesystem; så dybt, at selv hvis vi rammes af demens eller andre neurologiske lidelser, der svækker hukommelsen, vil musik ofte være noget af det sidste, vi glemmer.